Min slægts historie

En slægtsdatabase med ane- og efterslægtslinier.

Udskriv Tilføj bogmærke

Anna Marie Andreasen

Kvinde 1886 - 1956  (70 år)


Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie

Generation: 1

  1. 1.  Anna Marie Andreasen blev født i 1886 i Tårs sogn (Tranget Skole), Børglum herred, Hjørring amt (datter af Jens Peter Andreasen og Marie Birgitte Markussen); døde i 1956 i Tårs sogn (Karmisholt, Vester Karmisholt), Børglum herred, Hjørring amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: F5182B98F87F42B389AC1E6BA11685D90F2E

    Anna blev gift med Karl Kristensen i 1913. Karl blev født i 1886 i Ugilt sogn (Amdal Mølle), Vennebjerg herred, Hjørring amt; døde i 1986 i Hjørring, Vennebjerg Herred, Hjørring Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. Marie Birgitte Christensen blev født den 24 dec. 1916 i Vrejlev sogn (Guldager), Børglum herred, Hjørring amt; blev døbt den 18 feb. 1917 i Tårs sogn (Tårs Kirke), Børglum herred, Hjørring amt; døde den 18 sep. 2010 i Sindal Sogn (Sindal, Vendelbohjemmet), Vennebjerg Herred, Hjørring Amt; blev begravet den 22 sep. 2010 i Tårs sogn (Tårs Kirke), Børglum herred, Hjørring amt.
    2. Valborg Kristensen blev født den 2 maj 1919 i Vrejlev sogn (Guldager), Børglum herred, Hjørring amt; døde den 3 dec. 2008 i Hirtshals, Vennebjerg herred, Hjørring amt.
    3. Helga Kristensen blev født den 15 feb. 1921 i Vrejlev sogn (Guldager), Børglum herred, Hjørring amt; og døde.
    4. Ingrid Kristensen blev født den 4 mar. 1923 i Vrejlev sogn (Guldager), Børglum herred, Hjørring amt; og døde.
    5. Nulevende
    6. Nulevende

Generation: 2

  1. 2.  Jens Peter Andreasen

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Erhverv: Tårs sogn (Tranget Skole), Børglum herred, Hjørring amt; Skolelærer
    • _UID: C7880763177945408FE0DF671A55FC8C7ACA

    Notater:

    Om livet i Tranget skole, hvor Jens Peter Andreasen var lærer.
    Min Barndom i VendsysselForfatter: Marie Birgitte Ryslinge f. Andreasen (Anna Marie Andreasens halvsøster)
    en fattig hedeegn i Vendsyssel, ca. et par mil fra Hjørring, lå Tranget skole, Tårs sogn, omgivet af lyngbakker. Det var mit barndomshjem.
    min far som ung lærer kom til Tranget Skole, en nybygget skole, gik heden helt op til huset. Min far kom fra Horsens egnen, så det var ikke et let bytte til det barske Vendsyssel klima og den fattige hedeegn.
    Så min far sagde til sin hustru: "Her bliver vi ikke ret længe", men skæbnens gudinde ville det anderledes, for min far mistede sin hustru, stod alene med to små børn. Tranget bar sit navn med rette, det var trangt for min far, men hans stærke tro til Gud, hans kald som lærer og ikke mindst vendelboernes varme hjerte, hjalp ham over hans sorg, så han kunne fortsætte det arbejde, der lå foran ham. Det blev hans livsgerning i over femogtyve år som lærer i Tranget Skole.
    Far var så heldig, han fik en ung kvinde til at styre hus og hjælpe med de små piger. Hun blev til stor velsignelse for dette hjem. Hun vandt min fars og småpigernes hele hjerte. Hun blev min fars anden hustru. Hun blev min mor.
    Nu fik min far lyst til at rydde heden, han tog skovl og spade i hånd, forvandlede heden til den dejligste have med træer og buske af alle slags; der voksede op et rigt floraliv.
    Her i dette skønne hjem, som det var blevet til, en fredfyldt plet, levede mine tre brødre og jeg en sorgløs barndom, omgivet af min fars og mors omsorg og kærlighed. De to piger, min far havde i sit første ægteskab, var en del ældre end os, så vi levede ikke barndom sammen, men vi blev søskende. Mor gjorde ikke forskel på os, der var et godt forhold mellem mor og de to piger og os alle hele livet igennem.
    Der var åbent hus hjemme i Tranget Skole for høj og for lav; det var mest småfolk, der boede i den fattige hedeegn, men der var også gårdfolk, alle kom hjem til os; var der bekymringer, sygdom og død, kom der bud til Andreasen og Marie, som de blev kaldt. De sad ved mange syge- og dødslejer. Det blev nedlagt i vi børn, at vi skulle hjælpe syge og trængende, det var nok det, der fulgte mig som voksen. Jeg blev sygeplejerske med liv og sjæl.
    Det skete også, at der kom bud efter min far, om han ville komme ud at døbe et lille barn, når forældrene var bange, barnet ikke kunne leve, til præsten nåede frem. Der var meget fattigdom og små kår i Tranget. Mor måtte tit ud med mad til dem, der var mest trængende. Mor kogte suppe. Hun var altid ude med suppe til de gamle og syge og dem, der var mest fattige. Vi havde ikke selv for meget at leve af hjemme, en lærers løn var lille dengang, men til skolen hørte der 2 tdr. land jord, vi havde 1 ko, 2 grise og mange kaniner og en stor urtehave med masser af grønsager. Vi sendte mælk til mejeriet, fik skummetmælk tilbage. Vi fik varm skummetmælk til vor aftensmad, som bestod mest af mellemmadder med fedt og salt, samt sukkermelmadder. Så havde vi et gedelår, der hang på skorstenen, det var et vi var blevet foræret af en nabo, 2 småfolk, der levede i et lille hus nærmest skolen. De havde en ged, der hvert år fik 1 \endash 2 gedekid, som blev slagtet. Så kom Magdemuer, som vi kaldte hende, med et lille gedelår. Det var meget velkomment. Det blev hængt op på skorstenen, blev på den måde røget. Vi børn var meget henrykte for et stykke rugbrød med røget gedekød.
    Så fik vi også "tørrede" jyder", det var isinger, der blev tørret i luften, dem stegte mor på panden, eller de blev sat på en ildtang, på gløder i komfuret, de blev stegt på den måde, så klippede mor dem i strimler, der blev lagt på vores mellemmad, det var vi meget glade for. Så fik vi et stykke franskbrød, "en fin mellemmad", som vi kaldte det.
    Da bror Gunnar blev så stor, han kunne skrive, sendte han en lille lap ind til mor i spisekammeret, hvor hun stod og smurte mellemmadder. På den lille lap stod der: "Søde lille mor, må jeg få en fin mellemmad til"? Det fik han sikkert. Den lille lap gemte mor til sin død.
    Vi led ingen nød, selv om vi levede meget nøjsomt: "Gudsfrygt og nøjsomhed" var mottoet i vort hjem; vi levede et rigt barndomsliv, vi havde et par meget gode forældre, ikke alene ved os, men ved alle, de kom i berøring med, især dem, der led nød. Far og mor var meget religiøse, de prædikede ikke, men hele deres liv og færden bar præg af, at de tjente en Herre og Mester, som de skulle stå til regnskab for, det blev nedlagt i vores barnesjæle, det var en arv, vi tog med os fra vort hjem, det var bedre end gods og guld.
    Tranget var ikke alene fattigt materielt, men også på kultur. Min far bidrog til, at det blev forbedret, mange ældre kunne hverken læse eller skrive. Far begyndte at holde aften for de unge om vinteren. Han oprettede en læsekreds for de ældre. Far læste op, så samtalede de og drak kaffe. Far fik jo ikke noget for de aftenskoler, men jeg kan huske, - at der kom engang en skrivebordsstol, hvorpå der stod: Fra Oliver Tvist, så ham havde da nok været i selskab med den vinter, han ville afgive et lille bidrag. Far forsøgte også at få de unge på højskole. Det lykkedes også for en del, men for de fleste var det et lukket land. Dem, der gerne ville på højskole, kom så med deres skemaer, som far skulle hjælpe dem med at få udfyldt så de kunne få understøttelse.
    Der var mange ældre folk, der ikke kunne læse og skrive, men deres børn havde jo gået i skole. Når de så kom ud i verden og sendte brev hjem, kunne de ikke læse det. Så måtte de op til skolen, hvor de kunne få hjælp. Jeg husker en pinlig situation, der kom en mor grædende, hendes søn havde gået på ulovlig vej, begået indbrud og skulle have straf, det stod i avisen, men hun havde ingen avis. Så måtte hun op til far og mor, - hun stod og græd i køkkenet, hvor mor forsøgte at trøste hende. Så kom far med avisen, det var en trist sag.
    Der kom også mange af landevejens riddere på besøg hjemme, de fik mad og en madpakke med, fik skiftet de hullede sokker med et par rene. Sommetider fik de også en ren skjorte! De slukkede deres tørst i brændevin, som dengang var en billig vare. Det var altid et skønt syn at se dem vandre dinglende fulde omkring på vejen. Det var særlig galt lørdag aften, når der var sent lukketid hos købmanden, så kunne de ligge omkring i vejgrøften, og kunne ikke finde hjem. Ja, hjem havde de jo ingen af, de fandt et skur eller et lille hus. Sådanne aftner tog far ud for at få dem samlet op, så græd vi børn. Vi var bange for far, men det skal I ikke være, sagde far, de gør mig ikke noget. Nej, far var deres ven.
    Nu var tiden kommet, da vi børn skulle til at tænke på skolegang. Bror Holger var den ældste, han skulle til at lære bogstaverne, det kneb meget for bror Holger, han var ellers en begavet dreng, der som voksen gik i sin fars fodspor og blev lærer. Lillesøster lærte bogstaverne sammen med bror Holger. Jeg mindes ikke det var vanskeligt for mig, da jeg var 6 år kunne jeg læse i læsebog, derfor fik jeg lov at komme i skole. Nu kom der en stor begivenhed for os, vi skulle have bispevisitats i skolen. Jeg husker mine forældre havde meget at tænke på. Det var jo især børnenes kristendom, biskoppen kom for at høre. Min far havde for flere år siden været ved at miste sit embede på grund af, at han ikke ville lære børnene kristendom udenad. Vi havde en nidkær præst, højkirkelig, så det gik ikke at far fortalte bibelhistorie, selv om det sad bedre fast, end når det skulle læres på remse, men den kristendomsundervisning ville præsten ikke acceptere. Så det var nær gået galt for min far. Men en meget god ven af min far var lærer i en naboskole, de havde gået på Jelling seminarium sammen, han hjalp far, så han fik lov at beholde sit embede, men Luthers katekismus skulle frem og salmevers skulle læres udenad. Far var meget frisindet, der blev sagt, at han var friskolelærer i en kommuneskole. Nu måtte far jo til at tænke på børnenes kristendom, biskoppen skulle komme til overhøring.
    Mor fik jo også meget at tænke på, da biskoppen, præsten med skolekommissionen skulle spise. Mor var meget dygtig til at lave mad, men der skulle jo serveres lidt ekstra sådan en dag. Det gamle ordsprog "vejen til mandens hjerte går gennem hans mave", det var vist et ordsprog mor tænkte på i disse dage. Jeg, lille uhyre. græd mange tårer, jeg måtte ikke komme med til bispevisitats, jeg var kun seks år. Da visitatsen var vel overstået, alt var gået godt for far og mor, kom biskop Møller fra Ålborg, en meget elskelig mand, ud i køkkenet, hvor jeg sad og græd. Han trøstede mig med, at til næste gang, han kom til visitats i Tårs kirke, kom jeg på kirkegulvet. Det brugtes dengang, at de sidste 3 hold konfirmander skulle overhøres i kirken af biskoppen, men da biskoppen kom igen på visitats i Tårs kirke, det var i april, som jeg skulle begynde konfirmationsforberedelse i maj, så var jeg igen ulykkelig.
    Biskoppen kom igen til Tranget skole, ikke på visitats, men for at tale i skolen, bagefter var biskoppen med kone, præsten og mange flere inde og drikke kaffe. Biskoppen trøstede mig igen, idet han sagde, nu var der ikke andet for, han måtte love at komme og vie mig, men da var der vist for længst kommet en ny biskop i Ålborg.
    Far havde fået det ordnet med vores præst, pastor Nyholm, at han kom ud til skolen en gang om måneden og holdt en slags gudstjeneste. Vi havde langt til kirken i Tårs, vist nok ½ mil, der var ikke noget, der hed biler dengang, så der var mange ældre og svagelige, der ikke kunne gå den lange vej til kirken. For dem var det en stor glæde, at præsten kom ud og talte i skolen. Når han havde talt, sagde far altid: Hvis der er nogen, der gerne vil være sammen med pastor Nyholm, var de velkommen til at komme med ind og drikke kaffe. Der var altid fuldt hus.
    Nu havde pastor Nyholm søgt og fået et nyt embede på Fyn. Det var en stor sorg, da pastor Nyholm med familie var meget afholdt. Jeg husker, da han var ude at holde afskedstale, var der mange, der græd, især hans konfirmander.
    Nu stod sognet så uden præst, det var et stort problem, da der var mange missionsfolk i menighedsrådet, og de ville have en missionspræst. Far var med i menighedsrådet, han ville have en grundtvigsk præst, derfor tog han og en mand til, som var i denne kreds, til København og forelagde den sag i kirkeministeriet. Far havde en god ven, der var minister, det hjalp, vi fik en grundtvigsk præst, en ung mand, der var kapellan hos provsten i Hjørring. Pastor Kjærgaard hed han, han konfirmerede vi fire søskende.
    Det var ikke alene i Tranget far havde sit arbejde, men også i hele Tårs sogn. Han var med i menighedsrådet, børneværnet, hjælpekassen, som det dengang hed. Han var med til at oprette en brugsforening, hvor han også var med til at føre regnskab. Der kom folk fra hele sognet, for at få råd og hjælp i Tranget skole. Jeg husker en kvinde, der havde en dreng, der var lidt anderledes end andre børn. I den skole han gik i, blev han dårligt behandlet af læreren. Hans mor kom tit og lagde det frem for far, hun bad så inderligt far om at tage den sølle dreng i hans skole. Det var far ked af, for den anden lærers skyld, men det endte med, at den sølle dreng kom i skole hos far, hans søskende også. Samme kvinde kom tit og lånte penge hos far, 5 -10 kr. Det var mange penge dengang, men hun betalte dem altid tilbage. Hun kom også mange gange og talte med far, når hun havde problemer i sin familie, eller der var ting, der gjorde hende ondt. Thea hed hun. Jeg husker særlig engang hun kom og talte med far, hvad det var, husker jeg ikke, men hun var meget oprørt. Hun sagde et vers, som jeg aldrig glemmer:
    "Elsk din næster, du kristne sjæl,
    træd ham ikke med jern sko hæl,
    ligger han end i støvet,
    alt i verden er underlagt
    kærlighedens genskabs magt,
    bliver den bare prøvet."
    Mor var en stor støtte for far, både i skolearbejdet og udenfor hjemmet; Da far havde så meget arbejde udenfor hjemmet, var det mor, der tog sig mest af vores opdragelse, da vi var små: Det var mor dygtig til, det var med kærlighed, hun forsøgte at gøre os til små gode samfundsborgere. For os var mor det bedste i hele verden, det blev hun ved med at være, også da vi blev store, helt til sin død, som var en stor sorg for os.
    Da vi var børn og kom i seng om aftenen, kom mor altid ind til os, bad aftenbøn med os og sommetider sang vi også en aftensang. Så sagde mor godnat, sov sødt i Guds navn, slog korsets tegn over os. Så spurgte vi altid om vi havde været søde i dag, som regel sagde mor altid ja, selv om vi ikke havde været det, men det skete også at mor sagde, at i dag havde vi ikke været helt søde. Så sagde vi alle fire, i morgen mor, skal vi nok være søde.
    Sommerferien blev dengang holdt i august måned, da var far altid i København på kursus, så var vi alene med mor, det var vi ikke kede af, vi havde det dejligt. Der skulle plukkes bær, mor syltede, og vi hjalp, hvor vi kunne. Vi fik nogle dejlige mellemmadder med syltetøj på. Vi skulle også hjælpe med at plukke ærter og bønner, som blev saltet ned i store krukker til vinterbrug. Vi skulle også hjælpe i haven med at luge osv., plukke grønt til kaninerne, det arbejde var vi ikke glade for.
    Vi havde sommetider en mand til at hjælpe os, Kr. Skovbak. Han kunne hverken læse eller skrive, men han kunne arbejde. Han kendte ikke noget til mad. En dag vi fik spinat, gik han over til købmanden og fortalte, at ovre i skolen fik de bare græs. Det kan de da ikke spise sagde købmanden. Nej, svarede Kr. Skovbak, men Marie, det var min mor, havde også kartofler til mig.
    Vi legede også meget i ferien, vi havde mange kammerater, skolen stod til fri afbenyttelse. Vi lavede butik og meget andet, vi kunne finde på´. Så var det jo skønt når far kom hjem, der var så meget at fortælle, så havde han perler og fint stads med hjem til os fra onkel Peter, mors bror, som havde en lampeskærmsfabrik i København.
    Da vi var blevet lidt ældre, skete der to ting, som havde stor indflydelse på vort liv. Lærerne fik lønforhøjelse, så det blev bedre kår for os. Vi havde aldrig fået nyt tøj, andet end hvad mor syede om. Nu kom der en syerske i huset, som syede nyt tøj til os, vi skulle jo engang imellem være lidt pæne. Vi skulle til eksamen, vi skulle med i kirke, og vi skulle med til udstilling i Boller Skov, hver sommer blev der holdt husflidsudstilling der. Kvinderne lavede håndarbejde en gang om ugen hjemme i skolen. Der kom en lærerinde, og underviste dem. De unge mænd lavede også husflid, men det kom ikke os ved. Så skulle det jo til udstilling, og de skulle have præmie. Det var en stor dag, der kom en taler, og der kom en bager med telt, hvor man kunne købe kaffe, brød og slik. Der var en luftgynge, det var en stor dag for os. Jeg kan huske at bror Holger havde brugt en krone sådan en søndag, det vankede der skænd for af far.
    Den anden begivenhed, var da der kom jernbane til Tranget, Hjørring Hørby banen, nu kunne vi køre med tog til Tårs også til Hjørring, hvor vi engang imellem fik lov at komme. Så kom der også jernbane, Hjørring \endash Løkken \endash Åbybro, nu kunne vi komme til stranden, Lønstrup, Løkken. Der kom billige søndagsbilletter, det var vel nok en svir for vi børn. Det var begyndelsen til, at vi kom ud i verden.
    flyver som fugl i luft
    Minder så fagre som rosernes duft,
    Barndommens paradis have
    Fik vi af nåde som gave.
    Her vi leved så sorgløs hen,
    Kendte ej fjende, hver mand var ven,
    Sol over lyngbakkens toppe
    Den plet blev velsignet hist oppe.
    Mindets lys over far og mor,
    Skinner på alt deres livsværk på jord,
    det er det kostbare smykke,
    Som giver barnet sin lykke.
    Birgitte Ryslinge
    f. Andreasen

    Jens blev gift med Marie Birgitte Markussen. Marie (datter af Markus Jørgensen og Birthe Kirstine Hansdatter) blev født den 10 feb. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 28 mar. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; døde i 1896. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Marie Birgitte Markussen blev født den 10 feb. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 28 mar. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt (datter af Markus Jørgensen og Birthe Kirstine Hansdatter); døde i 1896.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: A6EC92C56FEC4BDCBD7DCA4077A78206555D
    • Konfirmation: 4 apr. 1875, Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; Marie Birgitte Markussen - Jelling Mark

    Notater:

    Fødsel:
    Marie Birgitte Markussen
    Forældre: Gårdmand Markus Jørgensen og hustru Birthe Kirstine Hansdatter (34 år), Rosenholm, Jelling Mark.


    Døbt:
    Marie Birgitte blev hjemmedøbt 18 feb.1861.
    I kirken:
    Marie Birgitte Markussen
    Forældre: Gårdmand Markus Jørgensen og hustru Birthe Kirstine Hansdatter (34 år), Rosenholm, Jelling Mark.
    Faddere: Moderen - gårdmand Jens Jørgensen, Bjerregård, Åle sogn - Jesper Jørgensen, Bøgballe, Øster Snede sogn - Morten Jørgensen, Fløjstrup, Vindelev sogn.

    Konfirmation:
    Fader: Gårdmand Markus Jørgensen, Jelling Mark.
    Født 10 feb.1861, Jelling Mark.
    Karakterer: Kundskab: mg og Opførsel: mg
    Gået i Jelling Skole
    Vaccineret 23 maj 1870 af Hoffbauer.

    Børn:
    1. 1. Anna Marie Andreasen blev født i 1886 i Tårs sogn (Tranget Skole), Børglum herred, Hjørring amt; døde i 1956 i Tårs sogn (Karmisholt, Vester Karmisholt), Børglum herred, Hjørring amt.


Generation: 3

  1. 6.  Markus Jørgensen blev født den 10 jun. 1815 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 23 jul. 1815 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt (søn af Jørgen Jensen og Karen Mortensdatter); døde den 9 maj 1889 i Vejle, Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 16 maj 1889 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 5BD48A00C40F4B909D6A5FC7A588A1D032A4
    • Konfirmation: 1830, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; Markus Jørgensen af Uldum
    • Beskæftigelse: 1834, Grejs Sogn (Holtum Mark), Nørvang Herred, Vejle Amt; Tjenestekarl hos broderen Jens Jørgensen
    • Civilstand eller status: 1840, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Søn
    • Civilstand eller status: 1845, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Søn
    • Erhverv: 1850, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Arvefæster
    • Erhverv: 1860, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Gårdmand
    • Erhverv: 1880, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Gårdejer

    Notater:

    Fødsel:
    Markus Jørgensen
    Forældre: Jørgen Jensen og Karen Mortensdatter, gård og bønderfolk i Uldum bye.


    Døbt:
    I kirken:
    Markus Jørgensen
    Forældre: Jørgen Jensen og Karen Mortensdatter, gård og bønderfolk i Uldum bye.
    Båren af Søren Rasmussens hustru i Uldum.
    Faddere: H???? Christensen fra Fløystrup, Søren Jensen, Michel Bisgård og Jens Therkelsens hustru, alle fra Uldum.



    Konfirmation:
    Forældre: Jørgen Jensen og hustru Karen Mortensdatter af Uldum.
    Født 10 jun.1815.
    Karakterer: Kundskab: udmærket god og Opførsel: skikkelig
    Vaccineret 4 aug.1817 af pastor Plesner.

    Død:
    Markus Jørgensen - Fhv gårdejer i Jelling. Gift. Vejle. - 73 år.

    Begravet:
    Markus Jørgensen - Fhv gårdejer i Jelling. Gift. Vejle. - 73 år.

    Markus blev gift med Birthe Kirstine Hansdatter i 1845 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Birthe (datter af Hans Jensen og Maren Thomasdatter) blev født den 14 sep. 1827 i Hvirring Sogn (Boring Mark), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 28 okt. 1827 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; og døde. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 7.  Birthe Kirstine Hansdatter blev født den 14 sep. 1827 i Hvirring Sogn (Boring Mark), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 28 okt. 1827 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt (datter af Hans Jensen og Maren Thomasdatter); og døde.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: D5E10C9C54714C4594776B683D1061BAFA4E
    • Konfirmation: 3 apr. 1842, Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Birthe Kirstine Hansdatter i Boring
    • Civilstand eller status: 1850, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Civilstand eller status: 1860, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Civilstand eller status: 1880, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Beskæftigelse: 1890, Jelling Sogn (Jelling Mark), Tørrild Herred, Vejle Amt; Enke og husbestyrerinde hos sønnen Hans Markussen

    Notater:

    Fødsel:
    Birthe Kirstine
    Forældre: Gårdmand Hans Jensen og hustru Maren Thomasdatter af Boring.


    Døbt:
    I kirken:
    Birthe Kirstine
    Forældre: Gårdmand Hans Jensen og hustru Maren Thomasdatter af Boring.
    Faddere: Andreas Emanuel Pedersens hustru i Skyggerslund, Hans Madsens hustru, Peder Ravn og Niels Jensen, alle 3 af Boring og Andreas Lassen af Skyggerslund.

    Konfirmation:
    Fader: Hans Jensen, gårdmand i Boring.
    Født 14 feb.1827
    Karakterer: Kundskab: g og Opførsel: mg
    Vaccineret 20 aug.1830 af Mikisch.

    Notater:

    Gift:
    Ungkarl Marcus Jørgensen af Uldum, 30 år. Søn af Jørgen Jensen i Uldum.
    Pigen Birthe Kirstine Hansdatter af Boring, 18 år. Datter af Hans Jensen.
    Trolovet 5 sep.1845 og viet 1845 i Hvirring Kirke.
    Forlovere: Jørgen Jensen af Uldum og Hans Jensen af Boring.

    Børn:
    1. Karen Marcussen blev født den 26 feb. 1847 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 5 mar. 1847 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    2. Hansine Jensine Marcussen blev født den 26 jan. 1853 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 25 feb. 1853 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; døde den 28 apr. 1926 i Grædstrup sogn (Slagballe, Slagballe Skole), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 30 aug. 1926 i Sønder Vissing Sogn (Sønder Vissing Kirke), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.
    3. Maren Marcussen blev født den 13 mar. 1848 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 20 apr. 1848 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    4. Jørgen Jensen Marcussen blev født den 29 aug. 1850 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 20 okt. 1850 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    5. Hans Jensen Marcussen blev født den 16 okt. 1854 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 2 nov. 1854 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    6. Rasmus Anton Markussen blev født den 12 okt. 1856 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 16 nov. 1856 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    7. Jens Peter Markussen blev født den 3 aug. 1858 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 19 sep. 1858 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    8. 3. Marie Birgitte Markussen blev født den 10 feb. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 28 mar. 1861 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; døde i 1896.
    9. Hans Jørgen Marcus Markussen blev født den 28 feb. 1862 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 17 apr. 1862 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    10. Regise Sophie Christine Marie Markussen blev født den 16 jun. 1864 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 31 jul. 1864 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    11. Nicolai Frederik Severin Markussen blev født den 30 okt. 1866 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 16 dec. 1866 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.
    12. Ane Cathrine Markussen blev født den 7 mar. 1868 i Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev døbt den 9 apr. 1868 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt; og døde.


Generation: 4

  1. 12.  Jørgen Jensen blev født i 1779 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 14 mar. 1779 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 6 maj 1867 i Uldum Sogn (Uldum Mark), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 13 maj 1867 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: F752F1FFE4844730969AC5D6B77EECDCE0ED
    • Dåb-Vidne: 17 aug. 1800, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Dåb-Vidne: 23 maj 1802, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Dåb-Vidne: 11 mar. 1821, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Ægteskab-Vidne: 17 mar. 1821, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Dåb-Vidne: 30 sep. 1821, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Ægteskab-Vidne: 18 sep. 1824, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Erhverv: 1834, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Gårdmand, sognefoged og lægdsmand
    • Ægteskab-Vidne: 15 feb. 1834, Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt
    • Erhverv: 1840, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Gårdmand og sognefoged
    • Erhverv: 1845, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Gårdmand, sognefoged, dannebrogsmand og amtsrådsmedlem
    • Erhverv: 1850, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Gårdmand, sognefoged og dannebrogsmand

    Notater:

    Jørgen Jensen var gårdejer og sognefoged samt dannebrogsmand i Uldum sogn og blev før sin død udnævnt til kammerråd.
    Jørgen Jensen overtog Fødegården i Uldum 1809 efter sin Moder Ane Sørensdatter og Skødet for denne Handel er indført i Nørvang Skøde- og Pantebog, No. 6, Side 187-188 og lyder som følger:

    Jeg underskrevne Ane Sørensdatter, Enke efter afdøde Gaarmand Jens Jørgensen i Uldum, kjender og hermed vitterliggjør at have solgt til min kære Søn Jørgen Jensen den mig tilhørende Gaard i Uldum By, der staar for Hartkorn Ager og Eng 3 Tdr. 5 Skp. med Bygninger og Besætning, Ind- og Udbo samt al Gaarden tilhørende Herlighed og Rettighed i By og Mark i alle Maader, som jeg den selv har ejet ifølge Skøde til min salig Mand af Dato 25. Juni 1799. Og da bemeldte min Søn Jørgen Jensen nu derfor haver betalt mig den acorderede Købesum 500 Rigsdaler saa tilstaar jeg herved for mig og mine Arvinger ingen videre Ret eller Rettighed at have udi bemeldte Gaard og dens Tilligende, men samme, saaledes som det forefindes, skal tilhøre bemeldte Jørgen Jensen og hans Arvinger.

    Gaarden er nu brandforsikret, og den maa ikke sælges til nogen Hovedgaards Complettering eller som Hovningssted anses [ikke gøre Hoveri]. Iøvrigt bliver det min Pligt at hjemle ham det solgte og for Vanhjemmel holde ham skadesløs.

    Uldum, den 30. April 1809

    Ved en Slægtsfest den 25. juli 1948 blev der givet et Billede af Slægtens Stamfædre, dette gengives her:


    Lillekongen i Uldum og hans Hustru
    I anledning af Slægtsfesten i Uldum Søndag den 25. Juli 1948 opridses her enkelte Træk af Stamforældrenes Liv i den Hensigt at give et Billede af deres Liv og Personligheder, der hævede sig op over det almindelige.
    Hvi gemmer Du Støvet i Kiste,
    Hvi rister Du Navnet i Steen,
    Naar ikke i Troen Du vidste,
    at Vaagne skal Slumrende Been.
    Verset er indhugget i en Gravsten på Uldum Kirkegaard, rejst over "Lillekongen af Uldum", Jørgen Jensen og hans Hustru, Karen Mortensdatter. På Stenen staar deres Navne, Fødsels- og Dødsdata: "Jørgen Jensen f. i Uldum 1778, død 1866 - Karen Mortensdatter f. i Uldum 1780, død 1865".
    Tilnavnet "Lillekonge af Uldum" fortæller, at Jørgen Jensen spillede en Rolle lidt ud over det almindelige paa Egnen. Titlen var næsten officielt anerkendt. Amtmanden brugte den på Brevene til Jørgen Jensen, han skrev på Konvolutten: "Sognefoged, Lægsdmand, Snefoged, Brandfoged, Kammerraad, Dannebrogsmand - Lillekonge i Uldum".
    De faa skriftlige Kilder suppleret med mundtlig Overlevering giver Billedet af en begavet Personlighed, en tillidvækkende, karakterfast Mand med egne Meninger og Mod til at hævde dem. Humør og Livsglæde ejede han ogsaa. Paa dette Punkt synes han at have været forskellig fra sin Hustru. Karen Mortensdatter var Natur mere alvorlig, hun havde et strengere Livssyn og kunde blive heftig, hvis noget gik hende på tværs. - Forstandsmæssigt stod hun ikke tilbage. Jørgen Jensen erkendte det. Kun hende regnede han for sin jævnbyrdige i Viljestyrke og Begavelse, fortælles det.
    Begge maa have været klar over før
    Brylluppet, at de var forskellige i Livsopfattelse. I hvert Fald aftalte de paa Bryllupdagen, at de vilde respektere hinandens Meninger. Det har dog ikke altid været lige let for Karen med det heftige Sind.
    Det berettes, at Jørgen Jensen havde en udviklet musikalsk Sans og Violinspil var ham til stor Fornøjelse. Det kunde hænde, at han spillede til Dans ved Liegstouw-Aftener, og det syntes Karen ikke om. En Dag knækkede hun hans Violinbue. "Det skulde du ikke have gjort, Karen", sagde Jørgen stille. Mere blev der ikke sagt, men Karen glemte ikke Hændelsen. Ved en senere Lejlighed sagde hun: "Han holdt aftalen, jeg ikke!".
    Hændelsen kan ikke tages som udtryk for, at Jørgen Jensen ikke var religiøs. Han Religiøsitet var blot af en anden Art, mindre vækkelsesbetonet end Karens. Men han samlede dog sine Husfolk til Andagt, og i det rent ydre havde han nær Tilknytning til Kirken som Kirkesanger. Naar han i de senere Aar traadte ind i Menighedens Forsamling, var der noget patriarkalsk over hans Skikkelse. Naar der skulde ofres paa Alteret, var det en stiltiende Overenskomst, at Jørgen Jensen skulde gaa først.
    Et Forældrepar fra Nabolaget henvendte sig til ham, fordi deres Barn syntes at være Døden nær, og de gerne vilde havde det hjemmedøbt. Jørgen Jensen lod gaa Bud efter Præsten, men denne kom ikke, og saa døbte Kirkesangeren selv Barnet, der imidlertid ikke døde. Præsten bebrejdede ham senere den selvraadige Handling.
    - Det havde jo ikke været nødvendigt, eftersom Barnet ikke døde, mente han. "Saa havde det Dennemand ogsaa været for sent", sagde Jørgen, og dermed var den Sag ude af Verden.
    Karens tunge Sind og hendes Opdragelse i det fromme Hjem i Uldum Kro, som hendes Forældre ejede, førte hende ind i den religiøse Vækkelse, der kom til udtryk i de gudelige Forsamlinger. - De stærke Jyders Samfund er en Udløber af denne Vækkelse. Hendes Indstilling gav sig naturligvis ogsaa til Kende i Hjemmet, og de fem Børn blev opdraget til Arbejdsomhed og Gudsfrygt.
    Et Træk, der giver Billedet af Karen et Solstrejf, er hendes store Gavmildhed. Den var en saa fremtrædende Egenskab hos hende, at man engang bebrejdede hende det. Det blev sagt til hende, at hun burde tænke på sine Børns Fremtid. Hun svarede: "Ved at hjælpe andre sætter jeg på Rente til mine Børn!". En usædvanlig Livsvisdom indeholdes i dette stilfærdige Svar.
    Jørgen Jensen arvede sin Faders Gaard i Uldum. Den havde i mange Led været i Slægtens Eje forud. I Udflyttertiden opførtes en ny Gaard udenfor Byen, og her flyttede Jørgen Jensen og Karen ud. - Den er endnu i deres Efterkommeres Eje. En Rest af den gamle Gaard i Uldum By er endnu tilbage.
    De havde seks Børn, der alle var velbegavede, og som kom til at indtage fremtrædende Pladser i Samfundet. Det var Jens, Jesper, Morten, Markus, Søren og Marie Jørgensen.

    Døbt:
    Døbt lætare 1779 Jens Jørgensens søn - Jørgen.
    Båren af Karen Sørensdatter.
    Faddere: Søren Rasmussen, Niels Jensen, Christian Smed og Søren Hansen.

    Dåb-Vidne:
    Rolle: Vidne
    7 jul.1800 hjemmedøbt Jens Therkelsens og Karen Sørensdatters søn af Uldum, kaldet - Søren.
    Fremstillet i kirken 10.søndag efter trinitatis 1800.
    Båren af Jens Henrichsens datter Johane i Uldum.
    Faddere: Klemend Thomsen af Erichnaur, Jørgen Jensen, Rasmus Nielsen og Rasmus Jørgensens hustru, alle af Uldum.

    Dåb-Vidne:
    Rolle: Vidne
    12 apr.1802 hjemmedøbt Jens Therkelsens og Karen Sørensdatters søn af Uldum, kaldet - Therkel.
    Fremstillet i kirken 5.søndag efter påske 23 maj 1802.
    Båren af Jachob Pedersens hustru af Hesselballe.
    Faddere: Klemend Thomassen af Erichnaur, Jørgen Jensen, Søren Nielsen og Niels Bøgs hustru, alle af Uldum.

    Dåb-Vidne:
    Rolle: Vidne
    Johanne Maria blev hjemmedøbt 4 feb.1821.
    I kirken:
    Johanne Maria Nielsdatter
    Forældre: Niels Poulsen og hustru Kirsten Knudsdatter, gård og bønderfolk i Uldum bye.
    Båren af Jens Knudsens hustru i Uldum.
    Faddere: Jørgen Jensen, Søren Sørensen, Søren Pouelsen og Jens Mogensens hustru, alle af Uldum og bønderfolk.

    Ægteskab-Vidne:
    Rolle: Vidne


    Dåb-Vidne:
    Rolle: Vidne
    Anne Catrine blev hjemmedøbt 23 aug.1821.
    I kirken:
    Anne Catrine Erichsdatter
    Forældre: Erich Andersen og hustru Maren Jensdatter, indsiddere hos Jens Therkelsen i Uldum.
    Båren af Erich Jensens hustru fra Tem sogn.
    Faddere: Jørgen Jensen, Niels Peter Nielsen, Jørgen Rasmussen og Jørgen Jensens pige, alle af Uldum.

    Ægteskab-Vidne:
    Rolle: Vidne


    Ægteskab-Vidne:
    Rolle: Vidne


    Død:
    Jørgen Jensen - Kammerråd på Uldum Mark - 88 år.

    Begravet:
    Jørgen Jensen - Kammerråd på Uldum Mark - 88 år.

    Jørgen blev gift med Karen Mortensdatter den 5 okt. 1804 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt. Karen (datter af Morten Jensen og Birthe Jørgensdatter) blev født den 9 jan. 1781 i Uldum Sogn (Uldum Kro), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 11 feb. 1781 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 11 feb. 1866 i Uldum Sogn (Uldum Mark), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 19 feb. 1866 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 13.  Karen Mortensdatter blev født den 9 jan. 1781 i Uldum Sogn (Uldum Kro), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 11 feb. 1781 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt (datter af Morten Jensen og Birthe Jørgensdatter); døde den 11 feb. 1866 i Uldum Sogn (Uldum Mark), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 19 feb. 1866 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 4A4D0983D296431180D4677C25E414C9FC9C
    • Civilstand eller status: 1787, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Datter
    • Civilstand eller status: 1801, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Datter
    • Civilstand eller status: 1834, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Civilstand eller status: 1840, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Civilstand eller status: 1845, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Hustru
    • Civilstand eller status: 1850, Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; Hustru

    Notater:

    Døbt:
    Døbt septuagesima 1781 Morten Jensen Kromand og Birthe Jørgensdatters, 9 jan.1781 hjemmedøbte, - Karen.
    Båren af ??????????????????????.
    Faddere: ???????????????????????????????????????.

    Død:
    Karen Mortensdatter - Kammerråd Jørgen Jensens kone på Uldum Mark. - 85 år.

    Begravet:
    Karen Mortensdatter - Kammerråd Jørgen Jensens kone på Uldum Mark. - 85 år.

    Notater:

    Gift:
    5 okt.1804 viede ungkarl Jørgen Jensen og pigen Karen Mortensdatter, begge i Uldum bye.
    Forlovere: Jesper Jørgensen, brudgommens farbroder og Jørgen Thomasen af Winten.

    Børn:
    1. Jens Jørgensen blev født den 28 feb. 1806 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 6 apr. 1806 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 16 feb. 1876 i Åle sogn (Åle Østermark, Bjerregård), Vrads Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 24 feb. 1876 i Åle Sogn (Åle Kirke), Vrads Herred, Skanderborg Amt.
    2. Morten Jørgensen blev født den 16 sep. 1808 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 23 okt. 1808 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 12 jul. 1884 i Vindelev Sogn (Fløjstrup), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 17 jul. 1884 i Vindelev Sogn (Vindelev Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt.
    3. Jesper Jørgensen blev født den 31 okt. 1810 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 25 nov. 1810 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 10 feb. 1880 i Øster Snede Sogn (Bøgballe, Bøgballegård), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 17 feb. 1880 i Øster Snede Sogn (Øster Snede Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt.
    4. 6. Markus Jørgensen blev født den 10 jun. 1815 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 23 jul. 1815 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 9 maj 1889 i Vejle, Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 16 maj 1889 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt.
    5. Søren Jørgensen blev født den 24 jan. 1822 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 3 mar. 1822 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 1 dec. 1895 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev begravet den 9 dec. 1895 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt.
    6. Marie Birgithe Jørgensdatter blev født den 7 apr. 1824 i Uldum Sogn (Uldum), Nørvang Herred, Vejle Amt; blev døbt den 14 maj 1824 i Uldum Sogn (Uldum Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt; døde den 30 jul. 1910 i Åle Sogn (Åle Mark), Vrads Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 4 aug. 1910 i Åle Sogn (Åle Kirke), Vrads Herred, Skanderborg Amt.

  3. 14.  Hans Jensen blev født den 27 sep. 1795 i Hvirring sogn (Boring 32, Gammel Vestergård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 15 nov. 1795 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt (søn af Jens Hansen og Birgitte Kirstine Nielsdatter); døde den 5 mar. 1867 i Jelling Sogn (Jelling Mark), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev begravet den 15 mar. 1867 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: F68073F0F3754FF99A5CA7B6625BE178F23B
    • Civilstand eller status: 1850, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Svigerfar til Marcus Jørgensen
    • Civilstand eller status: 1860, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Forsørges af svigersønnen Marcus Jørgensen
    • Dødsårsag: 5 mar. 1867, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Blæresten

    Notater:

    Død:
    Hans Jensen -
    Aftægtsmand hos sin svigersøn Marcus Jørgensen, gårdmand på Jelling Mark. Født i Boring, Hvirring sogn. - 72 år.

    Begravet:
    Hans Jensen -
    Aftægtsmand hos sin svigersøn Marcus Jørgensen, gårdmand på Jelling Mark. Født i Boring, Hvirring sogn. - 72 år.

    Hans blev gift med Maren Thomasdatter den 22 jun. 1822 i Hornborg Sogn (Hornborg Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Maren (datter af Thomas Michelsen og Maren Pedersdatter) blev født i 1796 i Hornborg Sogn (Hornborg), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 29 jun. 1869 i Jelling Sogn (Jelling Mark), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev begravet den 3 jul. 1869 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 15.  Maren Thomasdatter blev født i 1796 i Hornborg Sogn (Hornborg), Nim Herred, Skanderborg Amt (datter af Thomas Michelsen og Maren Pedersdatter); døde den 29 jun. 1869 i Jelling Sogn (Jelling Mark), Tørrild Herred, Vejle Amt; blev begravet den 3 jul. 1869 i Jelling Sogn (Jelling Kirke), Tørrild Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 0EDB579D3F034F63B6EBED1D5C5936046B3D
    • Civilstand eller status: 1850, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Svigermor til Marcus Jørgensen
    • Civilstand eller status: 1860, Jelling Sogn (Jelling Mark, Rosenholm), Tørrild Herred, Vejle Amt; Forsørges af svigersønnen Marcus Jørgensen

    Notater:

    Død:
    Maren Thomasdatter -
    Enke efter aftægtsmand Hans Jensen, Jelling Mark. Opholdt sig hos svigersønnen Marcus Jørgensen, Jelling Mark - 73 år.

    Begravet:
    Maren Thomasdatter -
    Enke efter aftægtsmand Hans Jensen, Jelling Mark. Opholdt sig hos svigersønnen Marcus Jørgensen, Jelling Mark - 73 år.

    Børn:
    1. 7. Birthe Kirstine Hansdatter blev født den 14 sep. 1827 i Hvirring Sogn (Boring Mark), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 28 okt. 1827 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; og døde.


Webstedet drives af The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Opdateres af Palle Rabøl Hansen.