Min slægts historie

En slægtsdatabase med ane- og efterslægtslinier.

Udskriv Tilføj bogmærke

Ane Pedersen Nørgård

Kvinde 1874 - 1938  (63 år)


Generationer:      Standard    |    Kompakt    |    Lodret    |    Kun tekst    |    Register    |    Tabeller

Generation: 1

  1. 1.  Ane Pedersen Nørgård blev født den 11 jul. 1874 i Sejling sogn, Hids herred, Viborg amt; blev døbt den 19 jul. 1874 i Sejling sogn (Sejling Kirke), Hids herred, Viborg amt; døde den 25 mar. 1938 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 31 mar. 1938 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 7734EFC384364FECAF2C31A463BFAEC6984A
    • Konfirmation: 30 sep. 1888, Sejling sogn (Sejling Kirke), Hids herred, Viborg amt

    Notater:

    Otto Nørgård Petersens Erindringer
    Min mor
    Det er vel for mig som alle andre, at min mor, Ane Pedersen Nørgård, var et helt specielt kapitel i livet. Hendes beretning om hendes fortvivlede barndom gjorde et voldsomt indtryk, når hun fortalte om sin opvækst på Sejling Nørregård og egnen. Hun mistede sin mor som fireårig, og sin far som otteårig. Hjemmet blev opløst, og de otte børn blev spredt til familie og venner i 1882. Men blodets bånd holdt sammen på dem, sådan at vi i tidens løb har haft kontakt med fætre og kusiner helt til Amerika, og også hvordan det er gået hendes børn.
    Mor kom først i pleje hos en faster i Nisset. Da hun blev større og kunne gøre nytte, kom hun hos en skolemester i Sejling. Der måtte hun gå i skole og arbejde for føden. Han skulle være foregangsmand på hans skolelod og dyrkede turnips som noget nyt. Roerne måtte ikke stikkes og skulle tages op med hand, så mor tog dem op i frost og sne og pådrog sig frost i fingrene på venstre hand. Skolemesteren ville skjule det og kurerede selv på det med vat, som satte sig fast og han brændte det væk med det resultat, at hun mistede ringfingeren og lillefingeren. Jeg tilgav aldrig skolemesteren, selv om han for længst er død, og da jeg holdt hendes hænder de sidste minutter af hendes liv, kunne jeg stadig mindes hendes beretning.
    Efter dette blev hun flyttet til Jens Skov i Ebstrup, og det blev hendes egentlige hjem derefter. Jeg var i dette hjem med far og mor i 1921. Og mærkelig nok den dag i dag er vores svigerdatter fra samme egn, og jeg fik lejlighed til at besøge stedet, som stadig gik i arv fra Jens Skov. I dage er det en pjejedatter og Arne Andersen der ejer det, men de samme gamle billeder som mors var der stadig. Efter flere pladser på store gårde i køkken og hun kom hun i 1895 til Underup Kjærsgård, som er nabo til Nyskovgård, og den 10. december 1897 blev hun gift med far i Underup kirke. Jeg har altid haft det indtryk, at mor, på trods af et liv med overflod af arbejde med et hjem, hvor alt blev hjemmelavet \endash mad og tøj til 6 drenge og 2 piger \endash så var hun lykkelig, men når hun til tider blev bevæget kunne jeg næppe lodde om det var af taknemmelighed over tilværelsen, eller tanken om hendes fortid.
    Måske har hendes barske barndom hærdet hende for livet. Man havde ikke indtryk af, at hun frygtede for tilværelsen fremad. Hun gik ind i tilværelsen som ung kone på en gård i 1897 og i løbet af 16 år havde hun 8 børn, og den anden ældste, som blev skadet i ryggen som et-årig måtte hun bære til skole og hjem igen. Jeg mindes aldrig vi manglede mad eller tøj på trods af, at alt var hjemmegjort. Hjemmestrikkede strømper til alle og det meste af tøjet det samme, som måtte forandres fra store til små. To gange dagligt hjalp hun til med malkningen af det tolv til fjorten køer, og jeg tror, hun slappede af ved det, i hvert fald var det sjældent, at hun ikke sang til malkningen, og jeg tror, det var beroligende for både hende og køerne.
    Vi børn kom tættere på mor end på far, og derfor blev hun altid brugt som mellemforhandler, når det var nødvendigt. Mor holdt sammen på familien, måske på grund af hendes splittede barndom. Mindedage og familiefester og traditioner med flaghejsning blev overholdt. Når dagen sluttede og vi talte om næste gang var hendes kommentar altid: "Ja, hvis vi lever så længe", hvilket blev lidt trættende i længden. Men da jeg holdt hendes hænder den dag hun gik bort, tænkte jeg over hendes bemærkning, og jeg kom derved til at tænke på, om hun havde forvarselsevner. Hun fortalte tit om sine drømme. En gang forundrede hun sig over en drøm, om at der var bygget et lille rødt hus på Underup Kirkegård. Nogle år senere blev der bygget et ligkapel inden for indgangen. Den gamle ringer Kasper Pedersens kone Ane Pedersen blev den første, der kom i kapellet, og mor, Ane Nørgård Pedersen, blev den næste 1938.
    Min bedstemor blev begravet i september 1918. Jeg husker ikke mit indtryk af at hun gik væk, men dagen hun blev begravet stod som en særlig oplevelse. Vi to mindste skulle køre sammen med gamle Sørensen og frue fra Underup Kjærsgård i en flot hestevogn. Det var en solrig efterårsdag, og jeg glemmer aldrig da vi drejede ind på kommunevejen bag efter fars vogn med kisten, og jeg så ned af vejen mod hjemmet i skoven, hvor der kørte 15-20 hestevogne med naboer og venner.
    Så gik der 5-6 år med skole, leg og nye kammerater med mere. Jeg gik til skole fra Nyskovgård alle mine skoledage. Jeg begyndte at gå i skole i 1920, fordi jeg lige så godt kunne følge de større brødre, som gå alene hjemme, hvilket var godt både for mor og mig. De første år rendte vi til vinduerne i skolen, når der kørte en bil gennem Underup, selv om det var midt i timen. Da jeg blev konfirmeret i 1928 rendte vi stadig til vinduerne i timerne, men det var når der kom en flyvemaskine!


    Død:
    Ane Pedersen f. Nørgård -
    Gift med efterlevende gårdejer Marius Jørgensen Pedersen, Underup sogn. Født i Sejling sogn, Hids herred, Viborg amt 11 jul.1874. Datter af gårdmand Jens Peder Christensen og hustru Kristine Kristensen. Sidste fælles bopæl: Underup sogn. - Født 11 jul.1874 - 63 år.

    Begravet:
    Ane Pedersen f. Nørgård -
    Gift med efterlevende gårdejer Marius Jørgensen Pedersen, Underup sogn. Født i Sejling sogn, Hids herred, Viborg amt 11 jul.1874. Datter af gårdmand Jens Peder Christensen og hustru Kristine Kristensen. Sidste fælles bopæl: Underup sogn. - Født 11 jul.1874 - 63 år.
    Begravet på Underup kirkegård.

    Ane blev gift med Marius Jørgensen Pedersen den 10 dec. 1897 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Marius (søn af Jørgen Pedersen og Maren Jensen) blev født den 30 jun. 1873 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 12 okt. 1873 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 23 nov. 1947 i Skanderborg (Amts Plejestiftelse), Hjelmslev Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 28 nov. 1947 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 2. Jørgen Nørgård Pedersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 maj 1899 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 18 jun. 1899 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 4 feb. 1961 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt.
    2. 3. Mary Christine Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jul. 1900 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 19 aug. 1900 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 26 apr. 1958 i Grædstrup sogn (Slagballe Hvilehjem), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.
    3. 4. Margrethe Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 dec. 1901 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 1 jan. 1902 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 31 maj 1937 i Nim Sogn (Porskær), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 4 jun. 1937 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.
    4. 5. Jens Peter Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 mar. 1903 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 10 apr. 1903 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 11 sep. 1981 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 15 sep. 1981 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.
    5. 6. Kristian Nørgård Pedersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 nov. 1904 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 11 dec. 1904 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 19 jun. 1996 i Ring Sogn (Brædstrup), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.
    6. 7. Sejer Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 dec. 1906 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 3 feb. 1907 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 31 aug. 1975 i Korning Sogn (Korning) Hatting Herred Vejle Amt; blev begravet den 3 sep. 1975 i Korning Sogn (Korning Kirke), Hatting Herred, Vejle Amt.
    7. 8. Arne Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 feb. 1911 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 14 apr. 1911 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 28 sep. 1992 i Sønder Vissing sogn (Sønder Vissing Plejehjem, Toftegård), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.
    8. 9. Otto Nørgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 jan. 1914 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 8 mar. 1914 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 7 maj 1997.


Generation: 2

  1. 2.  Jørgen Nørgård Pedersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 11 maj 1899 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 18 jun. 1899 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 4 feb. 1961 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: E9D56BF648E94EE3A3D463BA09A1BB068028
    • Konfirmation: 5 okt. 1913, Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Jørgen Nørgård Pedersen - Underup Skov
    • Erhverv: 1942, Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; Gårdejer
    • Dødsårsag: 4 feb. 1961, Underup Sogn, Nim Herred, Skanderborg Amt; Blodprop

    Notater:

    Fødsel:
    Jørgen Nørgård Pedersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Pedersen Nørgård (24 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Jørgen Nørgård Pedersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Pedersen Nørgård (24 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Pigen Sine Jørgensen Pedersen i Lundum, pigen Christine Nørgård i Sejling, arbejdsmand Peder Jørgensen Pedersen i Horsens, boelsmand Peder Jensen i Hornborg.

    Konfirmation:
    Forældre: Marius Jørgensen Pedersen, gårdmand og hustru Ane Pedersen Nørgård, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 11 maj 1899, døbt i Underup kirke 18 jun.1899.

    Jørgen blev gift med Birgitte Marie Hansen den 10 nov. 1929. Birgitte blev født den 20 apr. 1905 i Hvirring Sogn (Hvirring Mark), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 11 jun. 1905 i Hvirring Sogn (Hvirring Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 17 okt. 1991 i Ring sogn (Brædstrup, Søndergård), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 10. Nulevende  Efterkommere til dette punkt

  2. 3.  Mary Christine Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 21 jul. 1900 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 19 aug. 1900 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 26 apr. 1958 i Grædstrup sogn (Slagballe Hvilehjem), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 0B24C0C1DFB04E6DB09C3E78C66DD21E1FAF
    • Konfirmation: 4 okt. 1914, Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Mary Christine Nørgård Pedersen - Underup Skov

    Notater:

    Fødsel:
    Mary Christine Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Petersen (26 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Mary Christine Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Petersen (26 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Barnets moder - møller Poul Hansens kone, Såby, Østbirk sogn - gårdmand Laurs Nielsen, Underup - ungkarl Hans Nielsen, Enner.

    Konfirmation:
    Forældre: Marius Jørgensen Pedersen, gårdejer og hustru Ane Nørgård Petersen, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 21 jul.1900, døbt i Underup kirke 19 aug.1900.


  3. 4.  Margrethe Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 10 dec. 1901 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 1 jan. 1902 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 31 maj 1937 i Nim Sogn (Porskær), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 4 jun. 1937 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: F410BA072BB343EC896955B11600401333DB
    • Konfirmation: 16 apr. 1916, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Margrethe Nørgård Pedersen - Underup Skov

    Notater:

    Fødsel:
    Margrethe Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Petersen (27 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Margrethe Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Petersen (27 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Pigen Christine Nørgård Petersen, Vestbirk - husmand Hans Poul Nielsens hustru, Sudkær - møller Poul Hansen, Såby - gårdmand Rasmus Jensen, Nim Mark.


    Konfirmation:
    Forældre: Marius Jørgensen Pedersen, gårdejer og hustru Ane Nørgård Petersen, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 10 dec.1901, døbt i Underup kirke 1 jan.1902.

    Død:
    Margrethe Nørgård Jensen -
    Gift med efterlevende arbejdsmand Niels Jensen, Porskær, Nim sogn. Født i Underup sogn 10 dec.1901. Datter af gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Pedersen, Underup. Sidste fælles bopæl: Nim sogn. - 36 år.

    Begravet:
    Margrethe Nørgård Jensen -
    Gift med efterlevende arbejdsmand Niels Jensen, Porskær, Nim sogn. Født i Underup sogn 10 dec.1901. Datter af gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Pedersen, Underup. Sidste fælles bopæl: Nim sogn. - 36 år.

    Margrethe blev gift med Niels Jensen den 20 jun. 1931 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Niels blev født den 31 aug. 1901 i Nim Sogn (Nim Mark), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 13 okt. 1901 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 10 jan. 1983 i Nim Sogn (Porskær), Nim Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 11. Irma Nørgård Jensen  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 apr. 1933 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 11 jun. 1933 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.
    2. 12. Anny Nørgård Jensen  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 okt. 1934 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 25 nov. 1934 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 14 feb. 1999 i Vejle (Sygehus), Nørvang herred, Vejle amt.

  4. 5.  Jens Peter Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 7 mar. 1903 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 10 apr. 1903 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 11 sep. 1981 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 15 sep. 1981 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: BF5779539BBC4608808DE78CA8E569FFFC5B
    • Konfirmation: 15 apr. 1917, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Jens Peter Nørgård Petersen - Underup Skov

    Notater:

    Fødsel:
    Jens Peter Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (28 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Jens Peter Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (28 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Gårdmand Jørgen Pedersens enke Maren, Underup Skov - gårdmand Frands Nielsens hustru Ane, Underup - ungkarl Søren Kristian Nørgård Petersen, Sejling - ungkarl Marius Nielsen, Torp.

    Konfirmation:
    Forældre: Marius Jørgensen Petersen, gårdejer og hustru Ane Nørgård Petersen, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 7 mar.1903, døbt i Underup kirke 10 apr.1903.

    Jens blev gift med Minna Marie Jepsen den 27 okt. 1940 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Minna blev født den 23 maj 1920 i Østbirk sogn (Kollerup Overgård), Voer Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 23 aug. 1920 i Østbirk sogn (Kollerup Overgård), Voer Herred, Skanderborg Amt; døde den 22 jun. 1994 i Underup Sogn (Torp), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev begravet den 27 jun. 1994 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  5. 6.  Kristian Nørgård Pedersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 5 nov. 1904 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 11 dec. 1904 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 19 jun. 1996 i Ring Sogn (Brædstrup), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 9857CC0E48664C81AF522C7E4173D92BA728
    • Konfirmation: 13 apr. 1919, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Kristian Nørgård Pedersen - Underup Skov
    • Køb: 1948, Østbirk sogn (Kollerup Overgård), Voer Herred, Skanderborg Amt; en gård

    Notater:

    Fødsel:
    Kristian Nørgård Pedersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Pedersen (30 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Kristian Nørgård Pedersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Pedersen (30 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Husmand Mads Peter Madsens hustru Ane, Nim Skov - pige Christine Nørgård Pedersen, Underup - husmand Hans Poul Nielsen, Surkær - ungkarl Niels Nielsen, Underup.

    Konfirmation:
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Pedersen og hustru Ane Nørgård Pedersen, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 5 nov.1904, døbt i Underup kirke 11 dec.1904.

    Køb:
    Kristian Nørgård Pedersen købte gården af sin svigerfar, Laurits Kristian Jepsen.

    Kristian blev gift med Ingeborg Jepsen den 16 jul. 1933 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Ingeborg blev født den 9 maj 1911 i Tønning sogn (Troelstrup Mark, Kirstinelund), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 5 jun. 1911 i Tønning Sogn (Tønning Kirke), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; døde den 20 sep. 1998 i Ring Sogn (Brædstrup), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 13. Nulevende  Efterkommere til dette punkt
    2. 14. Nulevende  Efterkommere til dette punkt
    3. 15. Nulevende  Efterkommere til dette punkt
    4. 16. Nulevende  Efterkommere til dette punkt

  6. 7.  Sejer Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 27 dec. 1906 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 3 feb. 1907 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 31 aug. 1975 i Korning Sogn (Korning) Hatting Herred Vejle Amt; blev begravet den 3 sep. 1975 i Korning Sogn (Korning Kirke), Hatting Herred, Vejle Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 38CD248192084D2AA246DC957D2FE12BCC2D
    • Konfirmation: 3 apr. 1921, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Sejer Nørgård Petersen - Underup

    Notater:

    Fødsel:
    Sejer Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (32 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Sejer Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (32 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Barnets moder - pige Ane Marie Kristensen, Underup - gårdmand Kristian Jensen, Underup - husmand Mads Peter Madsen, Nim Skov.

    Konfirmation:
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen, Underup.
    Født i Underup sogn 27 dec.1906, døbt i Underup kirke 3 feb.1907.

    Sejer blev gift med Mette Marie Damgård den 6 dec. 1934 i Herslev Sogn (Herslev Kirke), Brusk Herred, Vejle Amt. Mette blev født den 17 jun. 1914 i Herslev sogn (Højrup Mark, Stendalgård), Brusk herred, Vejle amt; døde den 28 maj 1990. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 17. Åge Damgård Petersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 sep. 1936 i Smidstrup sogn (Store Velling, Sønderlide), Holmans herred, Vejle amt; blev døbt den 27 sep. 1936 i Smidstrup Sogn (Smidstrup Kirke), Holmans Herred, Vejle Amt; døde den 8 okt. 2007 i Hadsund, Hindsted herred, Ålborg amt; blev begravet den 11 okt. 2007 i Hadsund (Kirke), Hindsted herred, Ålborg amt.
    2. 18. Leif Damgård Pedersen  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 feb. 1939 i Smidstrup sogn (Store Velling, Sønderlide), Holmans herred, Vejle amt; døde den 7 dec. 1986.

  7. 8.  Arne Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 16 feb. 1911 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 14 apr. 1911 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 28 sep. 1992 i Sønder Vissing sogn (Sønder Vissing Plejehjem, Toftegård), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 791B37E38EB94B27B68557CA85F523F35311
    • Konfirmation: 19 apr. 1925, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Arne Nørgård Petersen - Underup Skov

    Notater:

    Fødsel:
    Arne Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (36 år), Underup Skov.


    Døbt:
    Arne blev hjemmedøbt af sognepræst H. Rasmussen 9 mar.1911.
    I kirken:
    Arne Nørgård Petersen
    Forældre: Gårdmand Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen (36 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Barnets moder - husmand Peter Frandsens hustru Ane Marie, Nim Skov - gårdejer Jens Skov, Ebstrup - gårdejer Mads Kjeldsen, Torp.

    Konfirmation:
    Forældre: Gårdejer Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Petersen, Underup Skov, Underup sogn.
    Født i Underup Skov og sogn 16 feb.1911, døbt i hjemmet 9 mar.1911, dåben publiceret 14 apr.1911.


  8. 9.  Otto Nørgård Petersen Efterkommere til dette punkt (1.Ane1) blev født den 4 jan. 1914 i Underup sogn (Underup Skov, Nyskovgård), Nim Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 8 mar. 1914 i Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 7 maj 1997.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: BCBAAF905C1C44E3A14EA1EDC7377BF43EEB
    • Konfirmation: 15 apr. 1928, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Otto Nørgård Petersen - Underup Skov

    Notater:

    Otto Nørgård Petersens Erindringer
    Mit barndomshjem "Nyskovgård"
    I mine drengeår syntes jeg at mit hjem midt i skoven var noget af et paradis på jorden og man blev aldrig færdig med at finde nyt ved at rende ture i skoven. Flere kilometer rundt over dale og forhøjninger og langs den altid rislende bæk, hvor vi fiskede om efteråret, når bækørreder gik op fra Nørrestrand gennem Handsted enge, Lundum og Underup Nederskovs enge \endash og helt op til Underup Kjærsgård. Altid en ny oplevelse på hver skov- eller fisketur. Bækken springer ud en kilometer mod vest på Underup Mark og snor sig rislende gennem Nim Skov og optager vand fra begge steder og fører det ud i Nørrestrand og Horsens Fjord. Når vi lavede vandmøller af træ og papir \endash bådene drev ned gennem vandet, kunne det nok inspirere til mange fantasirejser ud i verden. Og så skoven i forårstiden når fuglene bebudede, at sommeren var på vej med mange forskellige stemmer. Det var en sport for os at følge ungernes udvikling i reden. Uden at røre noget kunne de blive fortrolige med os og åbnede næbbene, når vi så til dem. Når krageungerne faldt for tidligt ud af reden, tog vi dem med hjem og madede dem med grød og kartofler, og de blev hurtig tamme som husdyr. En af dem gik ind med hønsene, og når den skreg efter mad ved køkkenvinduet efterlignede den hanens galen. Desværre glemte den at gå ind med hønsene nytårsaften, og det blev dens død, så det var en sørgelig udgang af året for vi drenge. Når der var drengefødselsdag var skoven god som legeplads. Det blev jo som regel til røvere og soldater eller rigtig krig med "bang go brøl" i bedste forståelse. Men det passede jo ikke rigtig til skovens dybe stille ro. Jeg tror nok, at opvæksten i dette enestående miljø altid vil sætte sig præg. Når vi søskende med mere var samlet sammen med naboer og venner var besøget ikke fuldendt uden en tur i skoven; især om sommeren var det for alle en selvfølgelighed med en tur ud til bækken.
    Ungdomstiden
    Efter 1930 fik jeg lungebetændelse efter en forårsforkølelse, og måtte tre måneder på sanatorium i Silkeborg for at forebygge tuberkulose. Det blev snarere en ferierekreation og en oplevelse rigere. Et efterskole på Vestbirk Efterskole var dengang et stort plus for vi unge, og det har jeg haft gavn af hele livet. Bevægelse og gymnastik var naturlig for mig, og det endte da også med en uddannelse som delingsfører på Hadsten Gymnastikskole i 1936. Og deraf kom vel nok den allerbedste tid for mig. Jeg havde i mellemtiden været hjemmefra i en tre år i Thyrsted-Uth, og skulle nu til at virke hjemme i skoven og blandt gamle ungdomsvenner. Det blev med gymnastikhold sommer og vinter, samt flere års dilletant i Torp Forsamlingshus, og det tror jeg blev helt uforglemmelig for alle, der prøvede det. Man kommer til at kende folk på en helt anden måde. I 1934 var sommerferie ved landbruget ikke almindelig, så det var en overraskelse da en kammerat og jeg under mit ophold i Thyrsted, fik en hel uge fri. Og så skulle der jo ske noget helt usædvanligt, så vi startede på cykel til Skagen, videre ned langs med Skagerak, og ned igennem Jylland. I en senere sommerferie i 1938 blev det til en tandemtur til en Bellahøjudstilling sammen med kontorassistent Ploughborg, Og til Flensborg og Fyn med smedesvend Osan Høj fra Torp Smedie. Senere til Sønderborg, Tønder og Ribe. I mellemtiden 1939-40 fik jeg atten søskendebørn, så der blev jo også mange familiefester som fortsatte i 40erne. Og så begyndte konfirmationerne, så der har altid på denne måde været sammenhold, som vel nok stammer fra hjemmet, hvor familien samledes til højtider og mindedage. Ligeledes også julen var noget særligt, men hvor jeg også tror at skoven og naturen spillede ind \endash især når der var hvid jul.
    Opbrydning fra hjemmet
    Krigen kom i 1940, og jeg tror, det var medvirkende til at far tabte modet, og tænkte om han kunne klare det i længden, og jeg havde ved af og til i tidens løb funderet over, hvordan det skulle gå. Vi var på dette tidspunkt kun min far og min søster Mary med dårlig ryg, men ellers blev det daglige klaret beundringsværdigt. Med hjælp af en ganske ung mand var det nok at gøre. Jeg var klar over, at økonomisk kunne jeg ikke køre hjemmet videre. Så kom løsningen i 1942. Min ældste bror havde solgt sin gård, og skulle finde noget andet. Derfor overtog han barndomshjemmet med sin hustru Birgitte, og flyttede ind med 7 børn og far fortsat boende. På denne måde blev så alt plads optaget i de gamle huse. Min søster flyttede til Torp og faster Sine og farbror Hans, som var barnløse og trængte til hjælp. Der blev hun boende resten af sit liv. Jeg fik værelse på Torp Mejeri hos Else og Bundgård, gik på løsarbejde, tjente i Gangsted, Hundslund og Stensballe fra 1943 til 1947 og logerede stadig på Torp Mejeri. Det blev nogle uforglemmelige tider med Else og Bundgård. Første ejer af Nyskovgård var Peter Rasmussen i 1826. Næste i rækken var Jørgen Pedersen i 1867, som efterfulgtes af Jørgen Nørgård Petersen i 1942. I 1962 overtages Nyskovgård af Karl Nørgård Pedersen. I mit hjem var der seks drenge og to piger. Da Jørgen og Birgitte havde været på Nyskovgård i seks år, kom Grethe til verden, og så var der igen seks drenge og to piger. Man må sige, at det har været en lykkelig afgørelse med hjemmet i 1942. Jørgen og Birgitte har fuldt ud formået at bevare hjemmet som et samlende punkt for os alle. Og i 1962 kom den nye generation, Grethe og Karl, og fortsatte driften af Nyskovgård.
    Fra Ottos begravelse - 1997
    Vi kan dømme andre mennesker hårdt; vi kan dømme os selv, sådan som Otto gjorde det til sidst, men menneskers dom er ikke det sidste, for over os står Gud, som den store dommer, der for Kristi skyld har givet os det løfte, at han i og med, at han dømmer os også benåder os, så at vi kan indgå i hans kærligheds rige.
    På det løfte kan vi tage afsked med Otto Nørgård Petersen, din mand, jeres far, svigerfar og bedstefar og ønske en Guds fred være med ham og med os alle.
    Det var ikke meget lys, Otto skimtede i de senere år. Han kunne ikke få øje på lyset og glæden, hvor gerne han end ville, og hvor meget der ellers var at glæde sig over. Det havde noget med hans indre rum at gøre, at det helt enkelt var mindre solfyldt end dit, Johanne, at han ganske enkelt kunne blive mørkeræd derinde.
    Dette medførte også, at han havde svært ved at tro på nåden. Han bebrejdede sig selv så mange ting: at han ikke havde været god nok som far og som mand, selv om du, Johanne igen og igen forsikrede ham om, at du syntes, at I havde haft et godt liv sammen.
    Måske var det den fysiske sygdom, der tappede ham for de fleste af hans kræfter, men tungsindet gjorde også sit til, at han ikke kunne arbejde med hus og have, som han gerne ville. og som han i sin pligtfølelse følte han burde. Han havde det ikke godt med, at han måtte overlade så meget til dig, Johanne, og til dig, Flemming og din familie, og til det sidste forsøgte han at hjælpe til, men det blev til endnu flere nederlag. Set i det lys, og også med tanke på, at de smerter, som kan blive Ganske ulidelige ved den sygdom, havde meldt sin ankomst, så kan man ikke sige andet end at det var godt, at hans lys er brændt ud, og at det skete derhjemme.
    Men når alt dette er sagt, så er der også noget andet at sige om Otto Nørgård \endash om de mange spand af år, der gik forud. Om en glad og arbejdsom mand, der hjalp til, hvor han kunne og aldrig gik af vejen for en god snak, hvilket han ikke mindst fik de mange år, han var post. Men også da han gik på pension, søgte han selskab og kom så hjem og fortalte, hvad han havde oplevet. Der er et enkelt træk, som er særlig karakteristisk for Otto: hans rodfæstethed og historiske bevidsthed. Otto var som få rodfæstet i sognet, og det liv, han levede her. Her var han født, og her blev han døbt i kirken for 83 år siden, og om lidt begraver vi ham ude på kirkegården, hvor så mange af hans slægt ligger begravet.


    Fødsel:
    Otto Nørgård Petersen
    Forældre: Marius Jørgensen Petersen, gårdejer og hustru Ane f. Pdersen Nørgård (39 år), Underup Skov.


    Døbt:
    I kirken:
    Otto Nørgård Petersen
    Forældre: Marius Jørgensen Petersen, gårdejer og hustru Ane f. Pdersen Nørgård (39 år), Underup Skov.
    Viede 10 dec.1897.
    Faddere: Gårdbestyrer Svend Nielsens hustru Maren, Underup - gårdejer Peder Svendsens enke Kirstine, Vorbjerg - smed Laurs Rasmussen, Underup - gårdejer Ludvig Mathiasen, Vorbjerg.

    Konfirmation:
    Forældre: Gårdejer Marius Jørgensen Petersen og hustru Ane Nørgård Pedersen, Underup Skov.
    Født i Underup sogn 4 jan.1914, døbt i Underup kirke 8 mar.1914.

    Otto blev gift med Johanne Marie Pedersen den 20 apr. 1957 i Horsens (Kloster sogn, Klosterkirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Johanne blev født den 9 nov. 1920 i Tommerup sogn (Tommerup Stationsby), Odense herred, Odense amt; blev døbt den 28 mar. 1921 i Tommerup sogn (Broholm Kirke), Odense herred, Odense amt; døde den 18 feb. 2013 i Ring sogn (Brædstrup, Søndergård), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]



Generation: 3

  1. 10.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (2.Jørgen2, 1.Ane1)

  2. 11.  Irma Nørgård Jensen Efterkommere til dette punkt (4.Margrethe2, 1.Ane1) blev født den 4 apr. 1933 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 11 jun. 1933 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: E17E32B754EF42ECA43455BE5A929F73A29D
    • Konfirmation: 30 mar. 1947, Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; Irma Nørgård Jensen - Porskjær

    Notater:

    Fødsel:
    Irma Nørgård Jensen
    Forældre: Boelsmand Niels Jensen (f. 31.8.1901) og hustru Margrethe Nørgård Pedersen (f. 10.12.1901), Porskjær.


    Døbt:
    Døbt på Brædstrup Sygehus 6 apr.1933.
    Fremstillet i kirken:
    Irma Nørgård Jensen
    Forældre: Boelsmand Niels Jensen (f. 31.8.1901) og hustru Margrethe Nørgård Pedersen (f. 10.12.1901), Porskjær.
    Moderen bar barnet.
    Faddere: Husmand Søren Madsen Jensen og hustru Ane Marie Jensen, Porskjær og gårdejer Marinus Pedersen, Underup.


    Konfirmation:
    Forældre: Boelsmand Niels Jensen og hustru Margrethe Nørgård Pedersen, Porskjær.
    Født 4 apr.1933 i Ring sogn, hjemmedøbt 6 apr.1933 og i fremstillet i Nim kirke 11 jun.1933.

    Irma blev gift med Nulevende [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 19. Nulevende  Efterkommere til dette punkt
    2. 20. Nulevende  Efterkommere til dette punkt

  3. 12.  Anny Nørgård Jensen Efterkommere til dette punkt (4.Margrethe2, 1.Ane1) blev født den 26 okt. 1934 i Ring Sogn (Brædstrup Sygehus), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt; blev døbt den 25 nov. 1934 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt; døde den 14 feb. 1999 i Vejle (Sygehus), Nørvang herred, Vejle amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: DEC5B45DF16F414CA846569B6032ADDF9EC7
    • Konfirmation: 10 apr. 1949, Underup Sogn (Underup Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt

    Notater:

    Fødsel:
    Anny Nørgård Jensen
    Forældre: Boelsmand Niels Jensen (f. 31.8.1901) og hustru Margrethe Nørgård Pedersen (f. 10.12.1901), Porskær.


    Døbt:
    I kirken:
    Anny Nørgård Jensen
    Forældre: Boelsmand Niels Jensen (f. 31.8.1901) og hustru Margrethe Nørgård Pedersen (f. 10.12.1901), Porskær.
    Fru Ane Nørgård Pedersen bar barnet.
    Faddere: Fru Marie Sørine Gedved, Thyrsted sogn - arbejdsmand Erik Holst, Østbirk - medhjælper Jens Peter Nørgård Pedersen, Underup.

    Anny blev gift med Vagn Hedegård Bay Andersen den 2 nov. 1957 i Nim Sogn (Nim Kirke), Nim Herred, Skanderborg Amt. Vagn blev født den 28 okt. 1928 i Linå sogn (Mollerup), Gjern herred, Skanderborg amt; døde den 20 aug. 2006 i Ring Sogn (Brædstrup), Tyrsting Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 13.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (6.Kristian2, 1.Ane1)

  5. 14.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (6.Kristian2, 1.Ane1)

  6. 15.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (6.Kristian2, 1.Ane1)

  7. 16.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (6.Kristian2, 1.Ane1)

  8. 17.  Åge Damgård Petersen Efterkommere til dette punkt (7.Sejer2, 1.Ane1) blev født den 8 sep. 1936 i Smidstrup sogn (Store Velling, Sønderlide), Holmans herred, Vejle amt; blev døbt den 27 sep. 1936 i Smidstrup Sogn (Smidstrup Kirke), Holmans Herred, Vejle Amt; døde den 8 okt. 2007 i Hadsund, Hindsted herred, Ålborg amt; blev begravet den 11 okt. 2007 i Hadsund (Kirke), Hindsted herred, Ålborg amt.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _UID: 3C7763D3049144F2B6B74104DAB574D23BFB
    • Konfirmation: 1 okt. 1950, Herslev Sogn (Herslev Kirke), Brusk Herred, Vejle Amt

    Åge blev gift med NN Würtz den 2 aug. 1958 i Vrads Sogn (Vrads Kirke), Vrads Herred, Skanderborg Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  9. 18.  Leif Damgård Pedersen Efterkommere til dette punkt (7.Sejer2, 1.Ane1) blev født den 28 feb. 1939 i Smidstrup sogn (Store Velling, Sønderlide), Holmans herred, Vejle amt; døde den 7 dec. 1986.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Pedel
    • _UID: 3C621827A351473A91E2EA664728E96BD8B9
    • Konfirmation: 19 apr. 1953, Herslev Sogn (Herslev Kirke), Brusk Herred, Vejle Amt

    Leif blev gift med NN Henriksen den 28 dec. 1958 i Hornstrup Sogn (Hornstrup Kirke), Nørvang Herred, Vejle Amt. [Gruppeskema] [Familietavle]



Generation: 4

  1. 19.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (11.Irma3, 4.Margrethe2, 1.Ane1)

  2. 20.  Nulevende Efterkommere til dette punkt (11.Irma3, 4.Margrethe2, 1.Ane1)


Webstedet drives af The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Opdateres af Palle Rabøl Hansen.